Okra Puivelde fietst naar Lokeren - Daknam - Sinaai

Gepubliceerd op: 25/09/2020
Bron: OKRA Belsele Puivelde

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

- het verhaal -

   O___
 _ ,> /´_
(*)       (*)

Elke rit is een beetje vakantie!

Lokeren –Daknam - Sinaai

Op woensdag 23 september interpreteerden 17 gepassioneerde fietsers van Okra Puivelde “Elke rit is een beetje vakantie” te letterlijk. De mooie zomerdagen waren wel voorbij, de temperatuur was nog hoog, in de twintig graden en ze hoopten op een droge rit ondanks de voorspelling dat er die dag een spatje regen kon vallen. Hun vakantierit ging naar Lokeren, Daknam en via Sinaai terug.

Ze vertrokken in de Kemzekestraat en reden achtereenvolgens naar de Marktstraat, Bosstraat, Kouterstraat richting Station in Sinaai. Ze volgden het brede pad langs de spoorweg tot in Lokeren. Bijna in Lokeren aangekomen, vielen de eerste druppels regen. De regenkleren werden bovengehaald.

Daarna fietsten ze de oude spoorweg op richting Daknam. Ze hielden even halt voor een heftige maar zeer korte regenbui. Gelukkig viel het al bij al nog mee en konden ze hun fietsroute aardig voortzetten.

Van Daknam vervolgden ze hun weg via landelijke wegen naar Sinaai. In het “Keysershof” gingen ze even verpozen met een drankje.

De terugreis verliep via Zwaanaardestraat, Hellestraat, Zakstraat, richting Dries van Sinaai. Ze staken dit plein diagonaal over en passeerden daarna de sportvelden richting Hooimanstraat. Deze straat kruisten ze en ze namen de onverharde Belselewegel, Sinaaiwegel, daarna Burmstraat en draaiden ze links af naar de Molenstraat, volgden Ransbeekstraat, Kruisstraat, en zo kwamen ze terug in de Kemzekestraat, hun eindbestemming van deze rit. Van regen was er toen al lang geen sprake meer.

Ze waren terug om 16:15u en de afstand heen en terug bedroeg 27 km.

Dank aan alle medefietsers. Hun vakantierit zat er op. Het was toch een aangename en gezellige vakantienamiddag geworden.

Hedwige, september 2020