Okra Puivelde fietst naar Moerbeke

Gepubliceerd op: 11/09/2020
Bron: OKRA Belsele Puivelde

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

- het verhaal -

   O___
 _ ,> /´_
(*)       (*)

Is jouw fiets oké dan kan je mee!

Moerbeke

Onder het motto “Is jouw fiets oké dan kan je mee !” verzamelden zich op 9 september 2020, om 13:15u, vijftien Okra-fietsers aan de parochiezaal Sint-Job te Puivelde. Na meer dan zes maanden wegens corona, was het een blij weerzien. Onze twee wegkapiteins André en Oscar waren onze begeleiders.

Het weer zat mee en mits inachtname van de social distancing vertrokken we met bestemming Moerbeke. Daar werden we verwacht in de café Aquarella voor een ruststop.

We reden langs de oevers van de Molenbeek richting Stekene, volgden de Stekense Vaart, naar de Koebrugstraat. Daarna staken we de Koebrug over en bleven de Stekense Vaart volgen tot aan de Baudelostraat. We reden richting Brugse Heirweg. Daar draaiden we naar links tot aan de Oostvaart en sloegen links af richting Coudenbormbrug. Hier stonden we voor de neergaande brug. Daarna reden we in de Koudenbormtragel en , Terwesttragel. We kwamen aan de Dambrug en maakten een ommetje naar de Terwestbrug en reden langs de site suikerbietenfabriek van Moerbeke. Aan de café Aquarella hielden we halt voor een drankje. De terugreis verliep via de oude spoorweg richting Stekene.

Om 16:30u waren we terug in Puivelde. De afgelegde weg bedroeg volgens teller 29 km.

Dank aan alle medefietsers. Het was een heerlijke, fijne en leuke fietstocht.

Hedwige, september 2020