OKRA Puivelde NIEUWS december 2021

Gepubliceerd op: 01/12/2021
Bron: OKRA Belsele Puivelde

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaalactiviteiten gaan tijdelijke op slot. Dit bestuur blijft niet bij de pakken zitten maar maakt jaarplannen voor 2022

OKRA Puivelde NIEUWS december 2021

Goeiendag,

De coronasituatie in ons land verslechtert en daarom heeft het nationale overlegcomité nieuwe, verstrengde maatregelen afgekondigd. Zaalactiviteiten gaan tijdelijk op slot. Hierdoor, zal ons kerstfeest 2021 in de parochiezaal helaas niet doorgaan.

We verwachten wel dat nadien de cijfers weer zullen verbeteren en we jullie opnieuw kunnen begroeten in onze parochiezaal, hetzij “op de koffie/thee, hetzij “op een feest” , hetzij op iets totaal nieuw dat we dan plannen.

In 2021 hebben we verschillende activiteiten kunnen aanbieden: een ontbijt in vervanging van ons paasfeest, acht prachtige fietstochten, het wekelijks dansen, zes keer Kubb op het voetbalterrein, twee keer “op de koffie/thee,” Op de laatste “op de koffie/thee” van 24 november was de coronasituatie al aan het verslechteren en hebben we toch nog dertien personen “coronaproof” kunnen laten genieten van een filmvoorstelling gegeven door de videoclub van Temse.

Dit bestuur blijft niet bij de pakken zitten maar maakt nieuwe jaarplannen: onze boekje jaarplanning 2022 is in druk; jouw wijkverantwoordelijke bezorgt jou maandelijks een magazine, een nieuwsbrief en binnenkort jouw kerstcadeautje

December is ook de periode om jouw lidmaatschap te hernieuwen. Je kan betalen aan jouw wijkverantwoordelijke of rechtstreeks storten op rekening. (lees verder “Lidgelden” in deze nieuwsbrief)

In 2022 wil Okra Puivelde voor jullie er ook zijn en een gezellig trefpunt blijven waar iedereen welkom is op onze activiteiten.

Hartelijke groeten,

Het OKRA bestuur

Ann, Margriet, Marie-Lou, Hedwige, Hilda, Marcel.

crea

Dansen

Lijndansen op vrijdag in de parochiezaal Belsele: coronaveilig dus gevaccineerd en iedereen brengt een drinkbeker mee voor een koffiepauze. Groep 1: om 9:00 u tot 10:45 u; groep 2:om 11.00u tot 12:45 uur

In 2021 bestaat Okra 65 jaar en om die reden bracht Okra een liedje met eigen lijndans uit: "Samen gaan we’r voor”, door Michiel De Meyer.

Kubb

Kubb indoor regionaal gaat door in de petanquehall van De Ster in Sint-Niklaas (ingang Lange Rekstraat) en is voor iedereen die wil kubb (leren) spelen. Deelnameprijs 2€ ter plaatse te betalen;
Nog volgende data: 10/12, 14/1, 11/2, 11/3

Kerst-nieuwjaar tekstje tot 15/1/2022

December is Sinterklaas, Kerstmis, maar is ook het uitzwaaien van het oude jaar naar het nieuwe jaar. Corona maakt het ons niet zo gemakkelijk . We vragen wanneer jullie tijdens deze periode een mooi kerst-nieuwjaar tekstje tegenkomen, ééntje dat tot de verbeelding spreekt, ons dit op te zenden, zodat we jouw keuze kunnen delen met anderen.

Lidgelden

Het nieuwe jaar komt dichterbij. <Een OKRA-lidmaatschap hernieuwen kost 26 euro per jaar. Voor een gezinslidmaatschap betaal je 43 euro (alle leden van het gezin die op hetzelfde adres wonen genieten hiervan). Bewoners van een woonzorgcentrum kunnen lid worden voor 11 euro. Voor 8 euro per jaar extra, ben je lid van OKRA-SPORT+. Bijleden kunnen ook een gans jaar deelnemen aan de activiteiten van Okra Puivelde en betalen daarvoor 8 euro..

    Hoe betalen ?
  • Via jouw wijkverantwoordelijke
  • Via rechtstreeks te storten op rekening: BE30 7512 0432 7611

Ken je iemand die ook graag lid wil worden en wil meedoen aan onze activiteiten van ontmoetingen en ontspanning, kunst, cultuur, crea, sport en beweging, fietsen, wandelen, kubb, … Misschien aarzelt hij/zij nog een beetje. Je zou hem of haar hierover kunnen aanspreken ?

Okra academies

Onze academies bieden cultureel diverse activiteiten aan. Je kan meer informatie terugvinden over hun interessante programma’s op hun websites door te klikken op onderstaande links.

Volleybal

Er wordt volleybal gespeeld in de Sporthall Temsica, Gasthuisstraat 78a in Temse, op dinsdag en woensdagvoormiddag van 9:30 tot 11:30. Wie graag eens een kijkje gaat nemen, of meer info wil, één adres: eliane.rombaut@hotmail.com. Laat je niet te snel afschrikken, de spelregels zijn aangepast aan senioren. Zo kunnen meer mensen langer van deze ploegsport genieten. Kostprijs 2€ per keer, website: www.dotcomvolley.jouwweb.nl

Allerlei

    Vrijdag 14 januari 2022 14.30 u, Okra academie Dendermonde brengt: “Waar muziek écht voor staat” door Mark Erkens.
    Eén mens, één piano - meer is er niet nodig om achter de muziek te gaan luisteren. Hoe gaan we om met muziek? Zijn er mensen die niets om muziek geven? Waarom vinden we sommige muziek geweldig en zegt andere muziek ons niets? Hoe zit muziek in elkaar? Drukt muziek gevoelens uit?
  • reservatie Rita.leenknecht@telenet.be
  • info: https://www.okra.be/activiteit/waar-muziek-echt-voor-staat---mark-erkens

Expo Oriënt-Express: Van 26 oktober 2021 tot en met 17 april 2022 organiseert Train World een uitzonderlijke tentoonstelling, gewijd aan het epos van de Oriënt-Express en zijn geestelijke vader, Luikenaar Georges Nagelmackers. Een unieke tentoonstelling die je misschien niet wil missen! https://www.trainworld.be/nl/expo-orient-express

De mooiste melodieën van de lage landen op donderdag 10 maart 2022.
Prijs: € 40 OKRA-leden, anders € 65
Enkel te boeken bij Hubert Martens via oostende@okra.be of 059 55 26 90.
Covid-safe ticket is verplicht.
Bij reservatie jouw trefpunt en regio vermelden (belangrijk!)

Geen vervoer inbegrepen (heel makkelijk bereikbaar met de trein vanuit Waas of Dender)

Artiesten: De Remeo's, Lindsay, Sergio, Btuurs, Margriet

Verjaardagen december

Gelukkige verjaardag aan

Ivonne De Meester (10 december); Edwardus Van Roeyen (15 december); Agnes Van De Putte (19 december);

Web

Nieuwsbrieven en magazines kan je ook lezen op onze web

Contacten:

Secretariaat:
e-mail: Okra.belsele.puivelde@gmail.com.
Telefoon: 03 779 92 37

Waarnemend verantwoordelijke voor adm. en ledenbeheer: Hedwige Van Schoote.


Crea: hoe maak je een papieren sneeuwvlok


1. Neem een blad papier A4 formaat en vouw een driehoek

2. Snij de rand af

3. ontvouw zo krijg je een vierkant

4. vouw het terug in een driehoek

5. vouw nog eens om een vouw te krijgen

6. vouw de andere rand naar boven

7. vouw ook de andere rand naar boven

8. teken deze vorm op het papier

9. Knip de vorm uit en ontvouw

10. het resultaat.