OKRA Puivelde NIEUWS februari 2022

Gepubliceerd op: 30/01/2022
Bron: OKRA Belsele Puivelde

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

In de komende maanden staan er nieuwe activiteiten gepland

Goeiendag,

Januari is de nieuwjaarsmaand bij uitstek. Ook nieuwjaarswensen worden uitgewisseld. Een Okralid heeft onze oproep beantwoord om voor 15 januari een nieuwjaarwens door te zenden. De volledige tekst hiervan vind je in de nieuwsbrief onder de rubriek “Allerlei”.

Marcel en Mari-Lou hebben om persoonlijke redenen ontslag genomen uit het bestuur vanaf 1 januari 2022. In naam van alle leden, dankt het huidige bestuur hen voor hun actieve inzet gedurende de afgelopen jaren bij het mee organiseren van activiteiten van ons trefpunt. Marie-Lou blijft wijkverantwoordelijke en verantwoordelijke voor dans en crea.

Door de opmars van Omikron konden zaalactiviteiten in januari moeilijk doorgaan. . Daarom hebben we op 30 januari een ontbijt aan huis georganiseerd; 43 maaltijden werden er besteld.

Het concert “De mooiste melodieën van de lage landen” van 10 maart wordt uitgesteld en zal waarschijnlijk doorgaan op 20 oktober 2022.

In de komende maanden staan er nieuwe activiteiten gepland. Hetgeen door de coronamaatregelen ons werd ontzegd, kan nu anders en misschien beter.

Op 16 februari is er “Op de koffie/thé”, ons startmoment voor het nieuwe werkjaar. Het paasfeest is op 20 april. In het voorjaar zullen we zeker terug kunnen fietsen en Kubb spelen.

Hartelijke groeten,

Het OKRA bestuur

Ann, Margriet, Hedwige, Hilda.

februari 2022

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag


1
Allerzielen
2 3 4
lijndansen


5 6
7

8
9



10
11
lijndansen
kubben indoor

12
Okra academie

14



14
vriendschaps
valatijnsdag bestuursverg
15


16
Op de koffie= startmoment


17
infomarkt

18
lijndansen


16



17



21
gewestvergad
22
regiowandeling
23
25
okra academie
26
lijndansen
okraacademie
23
24
28











Dansen

Lijndansen op vrijdag in de parochiezaal Belsele is terug opgestart: coronaveilig dus gevaccineerd en iedereen brengt een drinkbeker mee voor een koffiepauze. Groep 1: om 9:00 u tot 10:45 u; groep 2:om 11.00u tot 12:45 uur

Kubb

Kubb indoor regionaal gaat door in de petanquehall van De Ster in Sint-Niklaas (ingang Lange Rekstraat) en is voor iedereen die wil kubb (leren) spelen. Deelnameprijs 2€ ter plaatse te betalen.
Nog volgende data: 11/2, 11/3

Kubb trefpunt Puivelde: eerst kubb namiddag is op 13 april 2022

Op de koffie/thé (startmoment)

Kunnen we opnieuw activiteiten binnen organiseren ? Het is sinds november geleden dat we in zaal gingen met een filmvoorstelling. Op 16 februari 2022 is ons startmoment voor het nieuwe werkjaar met “op de koffie/thé. We verwelkomen jullie in de parochiezaal te Puivelde en trakteren jullie met een gratis glaasje Cava/fruitsap. Uitleg over nieuwe werkjaar en corona. Cake met koffie. Een korte kwis multiple choice met prijs. Nog wat napraten

Links naar inschrijving startmoment

Wandelen

Op 22 februari 1 juni kan je regiowandelen met Annie
Twee lussen Hestergem, Grens Buggenhout, Opwijk, Lebbeke,. Samenkomst: Torenhof Opstal
(inschrijven) waasendender@okra.be of 03 760 38 66

Wis je dat er veel wandelvarianten zijn: Nordic Walking, Brisk walking, Chi Walking, Denkwandelen, Actionbound, Patroonstappen, Vertelwandeling, Mindful Walk, Geocaching, Poëziewandelen, Wandelen met een plus, Smovey walking, GR wandelen. Meer info
https://www.eenlevenlangsporten.be/sporttakken/wandelen/

Cultuur – Academie - Events

Zoek je een interessante voordrachten, alles is te vinden via okra.be! Klik op onderstaande links.

Reizen

Oost-Vlaamse reis naar de Camargue,
Deze reis stond niet in de nieuwe reisbrochure. Je kan deze Oostvlaamse reis wel boeken/bekijken op volgende link:Camargue

De reisbrochure zelf is gratis. Wil iemand een exemplaar, stuur dan een e-mail naar het secretariaat van jouw trefpunt. We hebben er nog enkele in voorraad.

Je kan deze op internet bekijken:Reisbrochure Okra reizen 2022

Volleybal

Er wordt volleybal gespeeld in de Sporthall Temsica, Gasthuisstraat 78a in Temse, op dinsdag en woensdagvoormiddag van 9:30 tot 11:30. Wie graag eens een kijkje gaat nemen, of meer info wil, één adres: eliane.rombaut@hotmail.com. Laat je niet te snel afschrikken, de spelregels zijn aangepast aan senioren. Zo kunnen meer mensen langer van deze ploegsport genieten. Kostprijs 2€ per keer, website: www.dotcomvolley.jouwweb.nl

Allerlei

Naar aanleiding van onze oproep om een tekstje door te zenden hebben we de volgende mooie nieuwjaarswensen ontvangen van een okra-lid.

Het jaar is alweer voorbij,
soms waren we treurig en dan weer blij.
Elk jaar heeft zijn voor- en tegenspoed,
de ene dag verliep stroef en de andere weer goed.
> Zo gaat dat nu eenmaal in een mensenleven,
het is een kwestie van nemen en geven.
Daarom wensen we jullie voor het komende jaar,
veel geluk, voor en met elkaar.
Wij wensen jullie vooral vreugde, liefde en gezondheid,
alsook veel vriendschap en eerlijkheid.
Zo Kunnen we weer met volle moed
Het nieuw jaar tegemoet.

Expo Oriënt-Express: Van 26 oktober 2021 tot en met 17 april 2022 organiseert Train World een uitzonderlijke tentoonstelling, gewijd aan het epos van de Oriënt-Express en zijn geestelijke vader, Luikenaar Georges Nagelmackers. Een unieke tentoonstelling die je misschien niet wil missen! https://www.trainworld.be/nl/expo-orient-express

11 februari 2022 om 14:30 Okra academie Wetteren
nodigt jullie uit voor de voordracht 'De geschiedenis van de kus en alle gevolgen van dien' van Ilse Landuyt. Deze voordracht vindt plaats op vrijdag 11 februari 2022 om 14.30 uur in cc De Poort.
De deelnameprijs is € 8,00; voor OKRA-leden € 5,00. Inschrijven kan alleen door overschrijving op rekening BE16 1430 9255 4774 met vermelding 'Landuyt' https://www.okra.be/activiteit/de-geschiedenis-van-de-kus-en-alle-gevolgen-van-dien

14 februari Valentijn wordt Vriendschapsdag bij OKRA!
Okra vraagt om op die dag ook haar video te delen met iedereen: vrienden, familie, kennis. Maak gebruik van gelijk welk kanaal: whatApp, messengers, e-mail,… want oprechte vriendschap verbindt ons.

25 februari 2022 om 14u00 Okra academie Lokeren
Klimaatverandering een wereldprobleem ? prof..em.Morgan De Dapper
Global warming, broeikaseffect, smeltende ijskappen, ontbossing, orkanen, stijging zeespiegel…
Klimaatveranderingen komen voortdurend, soms tegenstrijdig en ongenuanceerd, aan bod in de media. Prof. De Dapper was verbonden aan de universiteit Gent (vakgroep geografie). Hij zal op een toegankelijke doch wetenschappelijke manier ingaan op deze problematiek.

Week van de vrijwilliger van 27 februari tem 6 maart 2022

Iedereen die op gelijk welke manier meehelpt in ons trefpunt is vrijwilliger en verdient een bedankje.


De mooiste melodieën van de lage landen: 20 oktober 2022

Belangrijk bericht voor de 8 personen die reeds ingeschreven hebben. De Mooiste Melodieën van de Lage Landen op 10 maart 2022 zijn uitgesteld naar het najaar 2022, zeer wellicht op donderdag 20 oktober 2022! De gevraagde kaarten blijven genoteerd staan!
Indien dit niet past, gelieve ons te contacteren!

Wie nog mee wil gaan kan reserveren. Bij reservatie jouw trefpunt en regio vermelden (belangrijk!).
Prijs: € 40 OKRA-leden, anders € 65.
Enkel te boeken bij Hubert Martens via oostende@okra.be of 059 55 26 90.
Covid-safe ticket is verplicht. Geen vervoer inbegrepen (heel makkelijk bereikbaar met de trein vanuit Waas of Dender)

Een leven lang sporten: Waarom val ik niet af, ook al sport ik 3 keer per week?
De feestdagen liggen nog maar net achter ons en de wijzer van de weegschaal draait iets verder door. Dus bewegen is de boodschap maar… vraag jij je ook af waarom de kilo's er niet afvliegen terwijl je wel drie keer per week sport of enkel slaatjes eet? Prof. dr. Dominique Hansen (UHasselt) analyseert het gevecht met de weegschaal en dat doet hij in dit filmpje van Universiteit van Vlaanderen. (link)

Web

Nieuwsbrieven en magazines kan je ook lezen op onze web
• nieuwsbrieven: https://www.okra.be/info/trefp...
• Magazines: https://www.okra.be/publicatie...

Contacten

Secretariaat: Okra.belsele.puivelde@gmail.com.
Telefoon: 03 779 92 37
Waarnemend verantwoordelijke voor adm. en ledenbeheer: Hedwige Van Schoote.