Okra Puivelde Nieuws januari 2024 extra

Gepubliceerd op: 15/01/2024
Bron: OKRA Belsele Puivelde

Terug naar homepagina trefpunt
Terug naar het nieuwsoverzicht

Actieve senioren 55+

OKRA Puivelde NIEUWS januari 2024n extra

Beste leden,

We hopen dat jullie allemaal een geweldige tijd hebben gehad bij onze bijeenkomsten en activiteiten. Het nieuwe jaar is aangebroken en het is een perfect moment om onze gemeenschap verder uit te breiden en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Wij willen jullie allemaal aanmoedigen om vrienden en vriendinnen mee te brengen naar onze bijeenkomsten. Samen kunnen we een nog levendigere en bloeiende gemeenschap creëren, waarin we elkaar kunnen ondersteunen, inspireren en van elkaar kunnen leren.

Denk eens na over de mensen in je leven die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat we doen. We trachten een gevarieerd programma aan te bieden dat aansluit bij de interesses en behoeften van onze leden. Misschien hebben ze vergelijkbare interesses zoals sport en beweging, creatieve workshops, lezingen en educatieve activiteiten, sociale bijeenkomsten en dan denk ik aan wandelen, fietsen, muziek en dans, crea, Kubb, sneukeltocht, Okra academie, Okra reizen, ontbijt, puzzelen, digitale vorming (nieuw dit jaar), bingo of zijn ze op zoek naar een nieuwe sociale kring of willen ze gewoon deel uitmaken van een positieve ondersteunende omgeving. Nodig ze uit om een keer mee te komen en te ervaren wat onze gemeenschap te bieden heeft.

Onthoud dat het niet alleen gaat om het vergroten van onze aantal leden, maar ook om het delen van de positieve impact die onze gemeenschap op ons heeft gehad. Laten we anderen de kans geven om de vreugde de vriendschap en groei te ervaren die we hier hebben gevonden.

Samen kunnen we een verschil maken en een nog hechtere gemeenschap opbouwen. Laten we dit nieuwe jaar aangrijpen als een kans om nieuwe vriendschappen te sluiten en anderen te verwelkomen in onze warme en gastvrije omgeving.

Bedankt voor jullie steun en inzet. Laten we er samen een geweldig jaar van maken.

Met vriendelijke groet,

Ann, Hilda, Margriet, Hedwige

Wij maken gelegenheidskaartjes

Maandag 22 Januari 2024 (13.30 u): We leren allerlei gelegenheidskaartjes maken: Verjaardag, Valentijn, Pasen, Felicitaties, …. Inschrijven is verplicht uiterlijk 19 januari 2024. Ook niet leden kunnen deelnemen. inschrijven workshop gelegenheidskaartjes.

Startmoment

Woensdag 31 januari 2024 (14.00 u): Graag nodigen we jullie uit voor het startmoment van Okra, waar het jaarprogramma uitgebreid zal worden toegelicht. Op het einde kunnen jullie deelnemen aan een leuke Quiz. Het belooft een gezellige bijeenkomst te worden, waarbij we jullie graag verwelkomen met een glaasje cava en koffie met gebak.

De toegangsprijs voor dit evenement bedraagt 6 euro. We willen benadrukken dat ook niet-leden van harte welkom zijn om deel te nemen en kennis te maken met Okra. (inschrijven verplicht via inschrijvingsformulier startmoment uiterlijk 26 januari 2024)

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op deze bijzondere gelegenheid.


Bestel jij ook een ontbijtbox ?

Op zondag 4 februari 2024 organiseren we een speciaal ontbijt aan huis. We willen jullie graag uitnodigen om te genieten van een heerlijk ontbijt, comfortabel bij jullie thuis.

Het ontbijt zal bestaan uit 2 sandwiches, 1 pistolet, 1 boterkoek, botertje, 2 kazen, 3 vlezen, 1 confituurtje, 1 potje yoghurt, 1 appel, 1 mandarijntje. We zorgen ervoor dat alles netjes bij jullie wordt bezorgd voor 9 uur, zodat jullie kunnen ontspannen en genieten van een smakelijke start van de dag.

De prijs voor dit ontbijt aan huis bedraagt 14 euro. We willen benadrukken dat dit evenement openstaat voor zowel leden als niet-leden. Dus voel je vrij om vrienden, familie of buren uit te nodigen om samen van dit ontbijt te genieten.

Om je aan te melden voor het ontbijt aan huis, is er een inschrijvingsformulier ontbijtbox. We vragen je vriendelijk om je deelname voor 31 januari 2024 door te geven, zodat we alles tijdig kunnen organiseren.

Kubb indoor (streekpunt Waas)

Vanaf nu houdt men de tweede en de vierde vrijdag Kubb indoor vanaf 9.30 tot 12.30 u in Boulodrome (op de petanquebanen in het Provinciaal domein De Ster

Data: 12 januari 2024, 26 januari 2024, 9 februari 2024, 23 februari 2024, 8 maart 2024 en 22 maart 2024.

Lijndansen

Dansen op vrijdag: groep 1 van 9.00 tot 10.55 u, groep 2: van 11.05u tot 13.00u in de parochiezaal van Belsele met lesgeefster. (koffie/thee tijdens de pauze). verantwoordelijke Marie-Lou Van Vlierberghe 0479/35.88.48

Winterfietsen

Tijdens de wintermaanden willen we bewegen en het fietsen onderhouden. Als het weer het toelaat kunnen we fietsers per e-mail uitnodigen om deel te nemen. Leden kunnen zelf een tocht voorstellen. Laat het weten aan het secretariaat.

Creapubel

Vrijdag 23 februari (13.30 u) start creapubel 2024 in Belsele. Contactpersoon Marie-Lou 0479/35.88.48

Cultuur – Academie – Events

Vijftien academies in Oost-Vlaanderen: https://www.okra.be/trefpunt/nieuws/okra-academie-oost-vlaanderen

Info

Wij willen graag jullie aandacht vestigen op interessante uitzendingen van Okra TV journaal, die wij jullie ten zeerste aanraden om te bekijken. De programma’s bevatten boeiende inhoud waarvan wij denken dat jullie het de moeite waard zullen vinden. Wij hopen dat jullie er net zoveel van zullen genieten als wij. OKRA TV kan je terugvinden onder: https://www.okra.be/publicaties.

----------------------

Met trots willen we jullie op de hoogte brengen van de herwerkte seniorengids, een uitgave van het stadsbestuur van Sint-Niklaas. Deze gids is speciaal samengesteld om jullie te voorzien van waardevolle informatie en nuttige tips die relevant zijn voor jullie als senioren.
In de herwerkte seniorengids vinden jullie een breed scala aan onderwerpen, waaronder gezondheid, vrijetijdsbesteding, sociale activiteiten, mobiliteit en nog veel meer.
Een exemplaar van deze herwerkte seniorengids wordt u gratis bezorgd met deze nieuwsbrief. Je kan deze ook online seniorengids raadplegen.
We hopen dat jullie veel baat zullen hebben bij de herwerkte seniorengids en dat het jullie helpt om optimaal van het leven te genieten. Mocht je nog vragen hebben of aanvullende informatie nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Web en bijlage(n)

Nieuwsbrieven en magazines kan je ook lezen op web

Secretariaat: Okra.belsele.puivelde@gmail.com.
Telefoon: 03 779 92 37, Marktstraat, 21 9111 Belsele-Puivelde.

Contactpersonen: Ann Van Boxelare, 0477 13 05 80, Frida Govaert 0473 72 46 32, Hedwige Van Schoote, 03 779 92 37, Hilda Van Dijck 03 776 68 12 Marie-Lou Van Vlierberghe, 03 772 46 82, Margriet Smet, 0477 63 12 17, Margaretha Verbeke 03 309 98 33