1. Als trefpuntteam laat je aan de leden weten dat je meedoet en dat je gratis materiaal kan bekomen. Je verdeelt dan vanuit het trefpuntteam de brochure aan de geïnteresseerde leden.
 2. Je doet als test mee met je trefpuntteam. Nadien kan je de inspiratiegolf voorstellen aan alle leden.
 3. De OKRA-leden in je trefpunt die aandacht hebben voor het thema zingeving gaan er mee aan de slag.
 4. Je vraagt zoveel brochures aan als je leden hebt via je streekpuntcoördinator of deze link. Je brengt je contactpersonen op de hoogte dat ze het boekje gratis mogen meegeven met het verdelen van het magazine. Je kan dan in je eigen nieuwsbrief kort vermelden dat je met het experiment wil meedoen met het volledige trefpunt. Ook voor leden die niet altijd deelnemen aan de activiteiten kan het een fijne uitnodiging zijn om te groeien in geluk.

Tekst voor de Facebookpagina van jouw trefpunt of voor de nieuwsbrief 

Doe mee met de OKRA-inspiratiegolf

We zijn allemaal op zoek naar geluk en soms ligt het in een klein hoekje. Vanuit de werkgroep zingeving zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe manier om zingeving eigentijds aan te bieden. We hebben het idee uitgewerkt om van start te gaan met een grote inspiratiegolf. We willen met zoveel mogelijk OKRA-leden 30 dagen lang elke dag 5 minuten verstillen en (minstens) 1 daad doen van kleine goedheid. Als we elkaar kunnen aanmoedigen, zullen we merken dat we na die maand heel veel mensen gelukkig gemaakt hebben en zelf ook een stukje gelukkiger zijn. Onze droom is om dit elk jaar te herhalen. Zo bouwen we aan warme OKRA-gemeenschappen, zorgzame trefpunten waar het fijn is om te zijn en waar nog veel meer mensen welkom zijn.
Meer info kan je vinden op www.okra.be/inspiratiegolf of via onze contactpersoon: ....
Wil je meedoen vraag dan je gratis dagboek en vensteraffiche aan via ...

Hoe samen opstarten?

Als je gekozen hebt om het te proberen met je trefpunt of een aantal leden van je trefpunt, kan het fijn zijn om samen te beginnen. Voorzie in een half uur tot een uur om het idee uit te leggen, het materiaal te tonen en samen af te spreken wanneer je eraan begint. De maanden april, mei, juni zijn hier prima voor geschikt. Spreek ook een moment af om samen af te ronden. Voorzie in een tweetal uur met natuurlijk koffie, thee en een leuke versnapering. Eens de afspraken gemaakt zijn, komt het er op aan om het te proberen en als het eens niet lukt: gewoon herbeginnen. Het dagboek is de reisgids voor de deelnemers in deze 30 dagen. Nodig hen zeker uit om de beginpagina's nog eens rustig door te lezen alvorens te starten.

Hoe samen afronden?

We nodigen je uit om samen af te ronden met een fijn groepsgesprek. We geven hier enkele suggesties hoe je dit kan aanpakken.

 • Stap 1: Zoek een gespreksleider en nodig OKRA-leden uit die deelgenomen hebben om bij een stukje taart en koffie een open gesprek te hebben over de voorbije inspiratiegolf. Je kan de leden vragen om hun dagboek mee te brengen. Vind je niet direct een gespreksleider dan kan je even om hulp vragen bij je streekpuntcoördinator. Ideaal is een groepje van 10 tot 12 deelnemers. Als de groep groter wordt, probeer dan meerdere gespreksleiders te zoeken. Zo voelt het veilig aan en kan iedereen aan bod komen.
 • Stap 2: zorg voor een fijne sfeer en nodig de deelnemers uit om in dialoog te gaan rond de volgende vragen:
  • Kan je enkele voorbeelden geven hoe jij de voorbije maand geprobeerd hebt de 5 minuten verstilling en de kleine goedheid in te vullen?
  • Heb je het fijn gevonden om daar bewust mee bezig te zijn? Heeft het je extra geluksmomentjes opgebracht?
  • Waar ben je tegenaan gebotst? Wat vind je moeilijk aan deze 2 uitdagingen en kan je dat duiden?
  • Heb je enkele tips voor andere OKRA-leden die het willen proberen?
 • Stap 3: Bedank iedereen die aanwezig was en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om deze uitdaging samen tot een goed einde te brengen. Ga op zoek naar een leuke tekst of filmpje om de inspiratiegolf af te ronden. Je vindt hieronder inspiratie.
Bezinningstekst